BARANEK WIELKANOCNY

BARANEK WIELKANOCNY
Galeria Ela Mandziuk

Z RYŻU PREPAROWANEGO

SKŁADNIKI

  • 80 g ryżu preparowanego
  • 300 g krówek (takie miękkie szybciej się rozpuszczą)
  • 100 g masła
  • opcjonalnie łyżka gorzkiego kakao
  • (można pomieszać krówki oraz irysy lub mleczne cukierki )

WYKONANIE

Galeria Ela Mandziuk
  • Rozpuść krówki razem z masłem – mieszaj, aby masa się nie przypaliła.
  • Możesz dodać trochę gorzkiego kakao – wtedy szyszki nabiorę odrobinę ciemniejszego koloru.
  • Dodaj ryż do masy krówkowej i wymieszaj.
  • Odstaw całość do lekkiego wystudzenia.
  • Jeszcze ciepłą masą wylepiamy foremki na baranka lub inne w zależności co chcemy zrobić .
  • Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia i delikatnie wyciągamy z foremek.
  • Ilość masy ryżowej trzeba dostosować indywidualnie do foremek .
  • Smacznego 🙂

Hits: 3737

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *