CAPPUCCINO

CAPPUCCINO

BISZKOPT

4 jajka

¾ szklanki maki pszennej

¾ szklanki cukru

1 łyżeczka mąki ziemniaczannej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie

MASA CAPPUCIINO

1 szklanka cukru

2 szklanka mleka

3 małe paczki cappuccino

3 łyżeczki żelatyny

5 żółtek

5 łyżek mąki

1 margaryna palma

Wykonanie

1 szklankę mleka cukier oraz cappuccino ugotować do gotującej masy dodajemy szklankę zimnego mleka z żółtkami i mąka ,pużniej dodajemy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości wody wymieszać i pozostawić do ostygnięcia .Utrzeć margarynę palmę i stopniowi dodawać ostudzoną masę

BITA ŚMIETANA

½ litra śmietany kremówki

3 łyżki cukru pudru

3 łyżeczki żelatyny

Wykonanie

Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem oraz z żelatyna rozpuszczoną w małej ilości wody

Hits: 2234

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *