BISZKOPT
4 jajka
¾ szklanki maki pszennej
¾ szklanki cukru
1 łyżeczka mąki ziemniaczannej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
MASA CAPPUCIINO
1 szklanka cukru
2 szklanka mleka
3 małe paczki cappuccino
3 łyżeczki żelatyny
5 żółtek
5 łyżek mąki
1 margaryna palma
Wykonanie
1 szklankę mleka cukier oraz cappuccino ugotować do gotującej masy dodajemy szklankę zimnego mleka z żółtkami i mąka ,pużniej dodajemy 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości wody wymieszać i pozostawić do ostygnięcia .Utrzeć margarynę palmę i stopniowi dodawać ostudzoną masę
BITA ŚMIETANA
½ litra śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
3 łyżeczki żelatyny
Wykonanie
Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem oraz z żelatyna rozpuszczoną w małej ilości wody
Hits: 2234