Ciasto Marchewkowe

Ciasto Marchewkowe
Ciasto marchewkowe
galeria Ela Mandziuk

3 lub 4 sztuki marchewki

1 szklanka cukru

4 jajka

1 szklanka oleju

1,5 szklanki mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 łyżeczka sody oczyszczanej

1 łyżeczka cynamonu

1 łyżeczka cukru waniliowego

szczypta soli

Wykonanie :

Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym,(tak ja na kogel mogel) następnie,wlewamy stopniowo olej ,po wymieszaniu “mokrych składników”wsypujemy wszystkie suche składniki mieszamy , na końcu dodajemy marchewkę startą na małych oczkach .Do ciasta możemy dodać rodzynki oraz pokrojone orzechy .Ciasto pieczemy w temp.180°C przez ok.40 min najlepiej sprawdzić czy jest upieczone metodą „suchego patyczka „Smacznego.

Hits: 309

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *