Składniki
20 porcji
1 paczka
Galaretka truskawkowy smak
1 paczka
Galaretka pomarańczowy smak
1 paczka
Galaretka o smaku agrestowym
1 paczka
Galaretka brzoskwiniowy smak
1.5 szklanek
Mleko
1.5 łyżek
Żelatyna
80 g
Cukier
Krok 1
10 min
Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.
Krok 2
60 min
Odstawić do stężenia.
Krok 3
15 min
Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.
Krok 4
10 min
Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.
Krok 5
60 min
Dać do lodówki do stężenia.
Krok 6
7 min
Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.
Hits: 2139