Galaretkowiec

Galaretkowiec

Składniki

20 porcji

1 paczka

Galaretka truskawkowy smak

1 paczka

Galaretka pomarańczowy smak

1 paczka

Galaretka o smaku agrestowym

1 paczka

Galaretka brzoskwiniowy smak

1.5 szklanek

Mleko

1.5 łyżek

Żelatyna

80 g

Cukier

Krok 1

10 min

Trzy galaretki rozpuścić w 1 i1/2 szklanki wody.

Krok 2

60 min

Odstawić do stężenia.

Krok 3

15 min

Galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody i odstawić by napęczniała. Mleko zagotować z cukrem odstawić, dodać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać.

Krok 4

10 min

Do letniego mleka z żelatyną dodać pokrojone galaretki, wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną folią spożywczą.

Krok 5

60 min

Dać do lodówki do stężenia.

Krok 6

7 min

Rozpuścić ostatnią galaretkę w 1 i 1/2 szklanki wody i tężejącą wylać na placek.

Hits: 2139

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *